KPK - Konstnärer Pratar Konst: Jonas Liveröd

KPK2: Magnifika misslyckandenEtt frukostsamtal med Jonas Liveröd

Den finns där, elefanten i rummet, fastän ingen talar om den. På såväl personliga som professionella och offentliga plan måste vi ständigt förhålla oss till det.

När: 30 november, kl. 10.30–12.30 Var: Galleri KRETSKristianstadsgatan 16 i Malmö Pris: 40 kr Begränsat antal platser: 12 st Anmälan senast 27/11 till: bokning@konstitutet.se

KPK2: Jonas Liveröd

 

When all else has failed, we can still become immortal by making a gigantic mistake.

John Kenneth Galbraith

 

kpkrets_webb-300x224I KPK2 samtalar vi under några timmar över en brunch om det som alla tänker på men få vågar nämna, allra minst i konstvärlden - rädslan för misslyckandet. Varenda konststuderande och konstnär måste förhålla sig till misslyckandet som möjlighet: ekonomi, framgång, verkens kvalité, kommunikation och så vidare.

Men vad är ett misstag? Och hur kan vi förhålla oss till möjliga magplask? Får det oss att spela med säkra kort och inte tillåta oss själva eller arbetet att utvecklas?

Jonas Liveröd har kontinuerligt fascinerats av och arbetat med misslyckandet som idé, under vår brunch visar han exempel på framgångsrika misslyckanden och utvecklande misstag och leder sedan ett intimt och förhoppningsvis utvecklande samtal om misslyckandet.

 

Om samtalsledaren

Jonas_Liveröd-199x300Jonas Liveröd är verksam som konstnär och har under de senaste åren bland annat haft enskilda utställningar på Lars Olsen Gallery i Köpenhamn, Gallery Steinsland-Berliner i Stockholm, Tegnerforbundet i Oslo och nu senast i under hösten i Malmö på Galleri 21. År 2008 gav han ut boken The Violence som fick en prisbelönt uppföljare i Permanent Daylight.  De senaste två åren har han gästföreläst på konstakademierna i Münster, Nürnberg, Tromsö och på Konsthögskolan i Malmö. Han är just nu aktuell med utställningar på Charlotte Fogh Gallery i Aarhus och Teckningsmuseet  i Laholm och arbetar även med två nya böcker som kommer under 2014. Jonas upphör aldrig att vara nervös över att misslyckas.

 

KPKmarika