KPK 3.2 Konst, När? #1

FB_Tomelilla_litenOns 28 okt, kl 13Tomelilla Jazzarkiv Samtalsledare: Cecilia Sterner & Magnus Ottertun Inte obligatorisk, men önskad anmälan via FB-event

Inom ramen för Bästa Biennalen arrangerar Konstitutet tre KPK – Konstnärer Pratar Konst – på tre platser i Skåne. Konstnärerna Cecilia Sterner och Magnus Ottertun håller i två av samtalen. Samma rubrik och tema, men med olika deltagare på två skilda platser.

KONST, NÄR? # 1

Ons 28 okt, kl 13 Tomelilla Jazzarkiv

Ämne:

Vi tycker båda två att konst är viktigt, roligt och intressant. Det finns många som tycker att konst är konstigt och det ser vi som ett problem. Problemet uppstår redan i skolan. För ett litet barn är hela tillvaron konstig och viljan att förstå och ställa frågor om det konstiga driver den mentala utvecklingen. Det är först när man tror att man förstår någonting som konst kan bli riktigt konstig.

Vi tycker också att det finns många i konstvärlden som rider på föreställningen om konstens konstighet. Även konstnärer. Vilket ansvar har vi som konstnärer och konstvärlden på det stora hela, för att konst ska vara en angelägenhet som rör alla och är öppen för alla? Finns det några risker med att föreställa sig att konsten skulle kunna ha en praktisk nytta eller funktion?

Om samtalshållarna:

cecilia_sternerCecilia Sterner bor i Malmö och är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och San Francisco Art Institute. Hon arbetar ofta platsspecifikt, ständigt i olika material och intresserar sig för frågor som rör sociala förväntningar, normer och samhällsstrukturer och har bl a gjort experiment om altruism på Inter Art Center i Malmö (2014) och platsspecifika verk på klädkod, minne och tvivel på Vinge advokatbyrå (2014-15).

magportraMagnus Ottertun tog sin examen på Konsthögskolan i Malmö 2001. Vid sidan av sin utställningsverksamhet har han haft flera olika uppdrag som konstnär. Han har arbetat på avdelningen för regional utvecklingsledning, bland annat med det regionala utvecklingsprogrammet. Han har också hållt flera workshops på konstskolor i norden.