The Big Draw, Konstitutet på Malmöfestivalen 2016

Teckna, tegne, draw, dibujar, disegnere, dessiner, ursum, wena keshan, naqsh madad …

The Big Draw med Konstitutet på Malmöfestivalen

Under Malmöfestivalen arrangerar Konstitutet två tillfällen med tecknandet i fokus under ledning av konstnärerna Zardasht Faraj, Helena Fernández-Cavada och Thomas Holm.

Tillsammans pratar de arabiska, persiska, kurdiska, spanska, italienska, franska, engelska, danska och svenska, så det finns en stor chans att du kan få hjälp på ditt eget språk.

Aktiviteten är öppen för alla, inklusive barn i vuxnas sällskap. Konceptet har vi hämtat från världens största tecknarfestival – The Big Draw.

Söndagen 14 augusti, kl 14–16 Torsdagen 18 augusti, kl 16–18

Samling framför Stadsbiblioteket i Malmö.

Hur går det till?

Ta med ditt eget teckningsmaterial eller låna vad du behöver av oss. Efter en gemensam uppsamling och kort introduktion, följer du med din egen teckningsinstruktör till utvalt ställe i omgivande park. Teckna i din egen takt, få tips och råd och feedback. Därefter avslutning med kort genomgång och utdelning till alla av The Big Draw-diplom.

Thomas teckning Big Draw01

Teckning av Thomas Holm.

Vad är The Big Draw?

PrintThe Big Draw startade upp i England 2000 och har blivit en månadslång årlig festival som med åren spridit sig till flera olika platser i världen. Festivalen är öppen för människor i alla åldrar och utforskar tecknandet som ett sätt att koppla samman oss människor med vår egen omgivning och samhället i stort. Över 20 länder har anslutit sig till The Big Draw för att organisera evenemang sedan starten.

Läs mer om The Big Draw här.

ArkivKonstitutet Admin