N15 är tillbaka den 27/4!

Nu är det dags för det tredje kapitlet av N15 - Queera strategier för konstproduktion med tema POESI! Vårens första föreläsning går av stapeln den 27 april på Form/Designcenter i Malmö då vi stolt presenterar: Felicia Mulinari: Poesi som motstånd – att skriva fram kollektiv i en individualistisk genre När: 27 april, kl 17:30-19:30 Var: Form/Designcenter, Lilla Torg Malmö Hur: Kostnad 40 kronor. Betala kontant i dörren eller genom faktura. Anmäl dig på bokning@konstitutet.se

Vi bjuder på dryck och smörgås under föreläsningen!

Foto: Vera Atarodi

I den liberala förståelsen är dikten en ensam plats. Vilka strategier har funnits för att söka sig bortom individualism och mot solidaritet och kollektivitet genom och med poesin? Det står nu klart att fascismen återigen har använt sig av kulturen, med diskurser om estetik och yttrandefrihet, för att avancera i Europa. Att för oss hitta motståndsstrategier i skrivandet är en akut uppgift. Kampen om dikten, om vad som är det vackra, kommer att vara grundläggande för kampen om vilket samhället vi vill leva i. Att avidentifiera språket från jaget kan vara en av många strategier. Vi lär oss av våra misslyckanden, av de som har skrivit före oss, och av varandra.
Läs mer om tidigare N15 här.