Ny Torsdagsbar 18 maj!

Konstitutet presenterar: Fredrik Lindqvists torsdagsbar, 18 majAlltid på en torsdagskväll, alltid med en föreläsare, DJ, vin och tilltugg för ynka 20 kr.

Om att överleva som konstnär i Tyskland i en föränderlig tid och om hur blandningen av mjuka dockor, humor och obehag har stått i stor kontrast till varandra.

Om konstscenen i Tyskland 1997 - 2017  Under 20 år kan mycket hända, inte minst på den tyska konstscenen! Under de 20 år som Fredrik Lindqvist har bott och verkat i Tyskland har den tyska konstkartan ritats om och Berlin har blivit Tysklands nya konstmetropol när många gallerier flyttade dit från Köln och Düsseldorf. Fredrik kommer att prata om hur det är att överleva som svensk konstnär i Tyskland, hur det är att växelvis arbeta i två länder och om skillnaderna länderna emellan.

När? 18 maj, kl 19–21 Var? Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö Hur? Inträde 20 kronor. Antal platser är begränsat så anmäl dig gärna på bokning@konstitutet.se 

Om Fredrik Lindqvist Fredrik Lindqvist är grafiker/konstnär, ursprungligen från Kristianstad men nu är verksam och bosatt i Ingolstadt i södra Tyskland. Han är utbildad vid konsthögskolan i Umeå och konstakademin i Düsseldorf och arbetar nu som en högst originell textilkonstnär. Fredriks textilkonst består dels av stora bildcollage och dels av tredimensionella skulpturer, fjärilar och insekter som bär tryck av träsnitt.