KPK 5, Observer Ghost, på Galleri Rostrum 20/8

Välkommen till höstens första KPK (konstnärer pratar konst) med Muhammad Ali, i samarbete med Galleri Rostrum, Malmö.

Vad: Ett samtal under ledning av konstnären Muhammad Ali. När: Söndagen den 20/8 mellan kl. 10-13 inkl. brunch Pris: 40 kr. OBS! max 12 deltagare, artists only! Mejla bokning@konstitutet.se för att säkra din plats!

I samband med utställningen Something can happen beyond expectation, curerad av Abir Boukhari, på Galleri Rostrum i Malmö kommer den syriske konstnären Muhammad Ali att hålla en KPK med titeln Observer Ghost. Samtalet kommer att kretsa kring gränsdragningen mellan konstnärens roll som observatör respektive kreatör och hållas på engelska. Samtalet är öppet för konstnärer och inleds med en gemensam brunch.

Om Observer Ghost: Walking between people, tracing their movements, trying to reach their stories and the details of their lives. Observes them, like a ghost who follows them but they don't realize his existence. Looking into their lives, their conditions, their sorrows and their feelings; dive into the details of their life till he feels that he lost the distance between his life and their life so he feels sometimes that he can't separate between his stories and their stories. Thus, should the artist be neutral in recording his memoirs? Is there a difference between living a moment or recording it? Do you have to be honest when you create artwork from real experience?

 

ArkivKonstitutet Admin