DOK: Konstitutet på Malmöfestivalen 2017

Malmöfestivalen 2017

För andra året i rad arrangerade Konstitutet The Big Draw på Malmöfestivalen och det blev en given succé! Drygt 400 personer kom och tecknade med (eller utan) hjälp av konstnärerna Anna Brag, Lena Ignestam och Helena Fernández-Cavada.

 

Konstitutet hade en container till sitt förfogande som från början var ödslig och tom men som efter två dagar av intensivt tecknande hade fyllts med diverse alster. Förutom de över 400 teckningsglada besökarna kom även Kvällsposten förbi och skrev ett reportage om Konstitutet på Malmöfestivalen. Resultatet kan ni läsa här.

The Big Draw är världens största teckningsfestival som startade i Storbritannien år 2000. Det har blivit en månadslång festival som med åren spridit sig till flera olika platser i värden. Över 20 länder har anslutit sig till The Big Draw för att organisera evenemang sedan starten. Festivalen är öppen för människor i alla åldrar och utforskar tecknandet som ett sätt att koppla samman oss människor med vår egen omgivning och samhället i stort. Organisationen bakom The Big Draw menar att teckning är ett sätt att förändra världen, och det går att läsa mer om dem här.