Höstens första N15 den 3/10

Nu är det dags för det tredje kapitlet av N15 – Queera strategier för konstproduktion med tema POESI! Höstens första föreläsning går av stapeln den 3 oktober på Form/Designcenter i Malmö då vi presenterar: Olga Ravn: Køkkenbordet ind på Valand Fællesskab frem for l’art pour l’art.

När: 3 oktober, kl. 18–20 Var: Form/Design center, Lilla Torg, Malmö Hur: Kostnad 40 kronor. Betala kontant i dörren eller genom faktura. Anmäl dig på bokning@konstitutet.se

Vi bjuder på dryck och smörgås under föreläsningen! OBS! Föreläsningen är på danska.

Om Hekseskolens undervisningsstrategi som reaktion på de skandinaviske forfatterskoler og om brugen af alternativ pensum som magtkritik. Om forsøget på at skabe et tekstlæsningsrum, der fordrer et blivende fællesskab i stedet for at fokusere på individets talentudvikling.

Olga Ravn fortæller om, hvordan hun sammen med Johanne Lykke Holm har iscenesat Hekseskolen i København i 2015 og på Litterär Gestaltning på Valand i Göteborg i 2016 med fokus på at give de studerende et dybere forhold til litteratur, radikalisere dem feministisk og skrive litteraturhistorien om i bevidstheden på i hvert fald 24 mennesker.

Julia Björnberg och Ellen Suneson har arbetat tillsammans i flera projekt. 2011 curerade de performanceserien Kroppen som politik på Malmö Konsthall. Tillsammans med Jenny Grönvall arbetar Björnberg och Suneson sedan 2010 med ett konstnärligt projekt som undersöker misslyckandet som feministisk strategi inom konst. Projektet har bland annat resulterat i performativa föreläsningar på Cirkulationscentralen och Liljevalchs Hub  (båda 2014) samt utställningarna Words will pass through our bodies, above our heads (2010) på Krets i Malmö och Again… Words will pass through our bodies, above our heads (2011) på Studio 44 i Stockholm.

Ellen Suneson (1984) är konstvetare, konstpedagog och frilansande curator. Hennes arbete fokuserar på feministisk- och queer konst, performancekonst och idéer om misslyckandet. Vid sidan om hennes frilansuppdrag forskar hon vid Konstvetenskapliga institutionen i Lund.

Julia Björnberg (1983) är frilanscurator, skribent och redaktör. För närvarande arbetar hon som konstintendent på Ystads konstmuseum. Senast curaterade hon Hannah Ryggen: Världen i väven (2015–2016) på Moderna Museet Malmö samt var co-curator till Ropen skalla – Konsten åt alla! (2016) på Malmö Konstmuseum.