Torsdagsbar med Linnea Blomgren 30/11

Konstitutet presenterar: Linnea Blomgrens torsdagsbar den 30/11

Alltid på en torsdagskväll, alltid med en föreläsare, DJ, vin och tilltugg för ynka 20 kr.

Om hur materialet påverkar frågeställning, drivkraft och resultat i en vävpraktik.

När? 30 november, kl. 19–21 Var? Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö Hur? Inträde 20 kronor. Antal platser är begränsat så anmäl dig gärna på bokning@konstitutet.se 

Som vävare är materialet centralt och Linnea Blomgren kommer att prata om hennes materialbaserade praktik och process. Hur materialet påverkar ens identitet som konstnär, hur materialet styr processen och hur man som konstnär styr materialet.

Materialet är något jag tar spjärn emot, som ger energi och ramar. Jag skulle beskriva vävning som fysiskt, engagerande, tekniskt, utmanande och avgränsat. Det är både intimt och rumsligt.

Om Linnea Blomgren Linnea Blomgren är textilkonstnär, vävare och designer. Hon arbetar ofta interdisciplinärt med bland annat dans, film och ljus som bas för sitt skapande. Sedan 2005 har hon haft sin egen praktik och gjort olika textilinstallationer för utställningar samt mönsterdesign åt textilindustrin. 2015 tog hon sin examen i textildesign vid Konstfack, efter att ha arbetat vid Märta Måås-Fjetterströms ateljé mellan 2007 och 2013. Hennes examensarbete utforskade gränserna mellan ljud, textil och arkitektur.