Grundkurs i textiltryck

Kursen vänder sig till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Har du tryckt en del tidigare finns det möjlighet att repetera dina kunskaper och komma igång igen.

Under kursens gång får du insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du bäst förbereder dina mönster för tryck. Vi framställer tryckschabloner för fortsatt eget arbete under helgen. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablontillverkning. Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i textiltryck och arbeta med tryck i mindre skala.

Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.

Var: KKV-Textiltryck Malmös lokaler på Korsgatan 6 i Malmö.  När: 27-29 april 2018.  Pris: 2995 kronor Anmälan: Görs via här eller under fliken kursanmälan på Textiltryck Malmös hemsida.  OBS! Sista anmälningsdag 13 april.

För mer information och detaljerat schema, se här: Kurs i april18.