Konstnärssamtal på KKV: Linnéa Carlsson & Jan Marius Kiøsterud

När: onsdagen den 28 februari 2018 klockan 19.00
Var: Mentalverkstaden på KKV Monumental, Bragegatan 15 i Malmö

Linnéa Carlsson: Hur kroppar avbildats i konsthistorien är starkt könsbundet. Linnéa Carlsson har bla intresserat sig för kroppspositioner i skulptur, och sett att kvinnor när de avbildas nakna oftast intar en ”passiv” position, till skillnad från män. Men det var väl då? Linnéa kommer att berätta om sitt nuvarande projekt Male Nude och några tidigare verk, samt lite av tankarna runtomkring. Linnéa Carlsson gick ut konsthögskolan i Malmö 2008 och i hennes arbeten har genus och ett historiskt perspektiv varit en röd tråd, likaså fenomen som kreativitet, arbete och hantverk.

Jan Marius: Jan Marius Kiøsterud är en svensk-norsk bildkonstnär (f. 1980) baserad i Malmö som primärt arbetar med skulptur, med formbaserade och konceptuella ingångar till abstrakta och figurativa projekt. Hans konstnärskap består av motsättningar mellan det vackra och det som kan upplevas som motbjudande eller äckligt, som en spegelbild av människans psyke och det komplexa i denna. Projektet ”Another situation” består av små keramiska figurativa skulpturer som porträtterar vardagliga, absurda situationer där Kiøsterud använder sig själv som modell i ett utforskande av den manliga kroppen med teman som maskulinitet och sexualitet, vardagstristess, existentialism, identitet och sociala roller.

Linnéa och Jan Marius kommer föra en gemensam diskussion om ämnet. Eventet är öppet för allmänheten. Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg.

VÄLKOMNA!