Nu kan du nominera kandidater till Regions Skånes kulturpris, 2018

Region Skånes kulturnämnd söker en person som i sitt konstnärliga skapande bidragit till förnyelse och utveckling av kulturlivet i Skåne. Från den 19 februari kan du nominera kulturpristagare. Ge oss förslag på en person och en kort motivering, senast den 28 mars 2018.

Läs mer på Region Skånes hemsida om hur du går till väga.  Om nominering till kulturpris Region Skånes kulturpris ska främja utvecklingen av kulturlivet i Skåne genom att lyfta fram och premiera enskilda individers bidrag till förnyelse och utveckling av kulturlivet genom konstnärligt skapande i vid bemärkelse.

Kulturpriset tilldelas en nu verksam person som i sitt konstnärliga skapande bidragit till förnyelse och utveckling av kulturlivet. Personen ska ha anknytning till Skåne.

Priset kan delas mellan högst två personer. Prissumman för 2018 är 100 000 kronor.

Pristagare kan nomineras av enskild person och organisation, men priset kan inte sökas.

Din nominering gör att fler konstnärer och kulturskapare blir synliga för fler.