KPK med Ella Tillema!

Galleri-21-med-logga.jpg

Konst är borgerligt trams! Konstscenen är likriktad och feg! Länge leve den radikala konsten! MEN VAR FINNS DEN RADIKALA KONSTEN OCH HUR SER DEN UT?

Vad är det som händer när vi visar upp vår konst för andra? Var uppstår värdet av konsten - är värdet något materiellt eller ligger det i upplevelsen av den? Vi har alla olika tankar om vad det är vi skapar, men vilka värden är det egentligen som skapas när konsten visas upp utanför ateljén? Vad tillåts konsten vara och bli i de miljöer och sammanhang som samtidskonstens plattformar är idag?

Den moderna konstnären tvingas till viss del vara entreprenör – gör det att konsten som skapas strävar efter att vara populär istället för genuin? Jag ser en avsaknad av en konstnärlig vision! Eller är det så att befintliga plattformar för konst avväpnar och oskadliggör konsten och tvingar in den i en ofarlig och bekväm mittfåra? Eller kan det vara så att konstnärerna helt enkelt inte vågar göra den konst dom egentligen vill göra?

Jag tänker jättemycket på det här eftersom jag ständigt letar efter nya sätt att utmana konstpubliken, vilket inte är så lätt alla gånger. Jag hoppas att det finns fler som känner igen sig i mina frågor och vill dela med sig av sina tankar under detta brunchsamtal. Välkommen!

Vad: KPK om Måleri med Ella Tillema När: lördag den 24 mars, kl. 10-13 Var: Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö. Pris: 40 kronor inkl. brunch. Anmälan: bokning@konstitutet.se. Max 12 deltagare. Artists only!

ET-2018.jpg

Om konstnären: Ella Tillema är verksam som konstnär i Malmö. Hon arbetar främst med figurativt oljemåleri i stora format men också med text, screentryck och musik. Hon har det senaste året bland annat ställt ut på Galleri Skomakeriet i Stockholm, Konsthallen i Trollhättan, Galleri Thomas Wallner, Galleri 21 i Malmö och Avesta Art. Ella Tillema förenar med ett rakt och kompromisslöst tilltal det poetiska och det aktivistiska i sin konst. Det sårbara hos människor och landskap är återkommande motiv i hennes måleri och de politiskt brännande ämnena återkommer i Tillemas textbaserade arbeten, skapade med humorn som vapen i pamflettens tillgängliga form, och i hennes musik med punken som stark klangbotten.

På Galleri 21 visas samtidigt utställningen HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE THE END! med Niklas Wallenborg, 10/3 – 1/4.