Konstnärssamtal med Jenny Berg på KKV

jennybergsensor.island6408-kopia.jpeg

Jenny Berg har under några månader jobbat i KKV Monumentals 3D-verkstad med utgångspunkt i sin installation ”Sensor, Ön” från 2014-15.

När: Onsdagen den 21 mars, klockan: 19.00  
Var: Mentalverkstaden på KKV Monumental, Bragegatan 15 i Malmö

Installationen består av en ö, ett litet paradis, ett system av vattenslangar, pump, stenar, djur och folk av lera, ljus, växter, mat, snus, sprit mm. En rörelsedetektor är kopplad till ön (PIR-detektor, som reagerar på infrarött). Detektorn iakttar betraktaren utifrån sitt uppfattningsplan och är kopplad till belysningen och öns vattenpump.

Jenny Berg arbetar med önskningar som verkar för stora och är intresserad av vad som händer med dem i en konstnärlig process. Hon jobbar med installation, skulptur, modeller, handlingar, dokumentation, text mm. På KKV kommer hon att visa och prata om ”Sensor, Ön” och andra verk.

Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg. Välkomna!