Hela Konsthistorien på 60 minuter, del 2

Elsa-Hela-konsthistoriern.png

I andra delen av Hela konsthistorien på 60 minuter presenterar konstkritikern Måns Holst-Ekström sitt perspektiv under rubriken ”Grundläggande förändringar — En konsthistoria med utgångspunkt i Elsa von Freytag-Loringhofens konstnärskap

När: 24 maj, insläpp från 17.30 föreläsningen pågår kl. 18.00-19.00, efteråt är det mingel!
Var: Konstitutet, c/o KKV-Monumental, Bragegatan 15, Malmö.
Vem: Öppet för alla med intresse inom bildkonst, konstnärer och konststuderande.
Pris: 30 kronor genom fakturainbetalning (garanterad plats) eller Swish i insläppet.

Anmälan: bokning@konstitutet.se

Elsa von Freytag-Loringhoven (1874–1927) – mer känd för sina vänner som Baronessan var konstnär, poet och en talför representant för avantgardet i New York vid tiden strax efter första världskriget.  Många som såg henne rassla genom Greenwich Village under åren strax efter första världskriget antog att hon förmodligen var ännu en New York-knäppgök. Fram tills nyligen har historien också gjort det.

https://www.nytimes.com/2002/05/19/books/the-mama-of-dada.html

Konsthistorikern, kritikern och författaren Måns Holst-Ekström, Lunds universitet, tittar på hur konsthistorien ser ut och hur den skulle kunna se ut, detta utifrån tankar om skrivandet av den kanoniska konsthistorien och anteckningar om en möjlig sådan. Holst-Ekström arbetar bl.a. med renässanskonst, arkitektur- och designhistoria samt konstkritik. Han har nyligen publicerat ett bidrag till antologin Bild och natur: Tio konstvetenskapliga betraktelser.