KKV arrangerar konstnärssamtal med Janeric Johansson 

När: Onsdagen den 24 oktober klockan 19.00
Var: Mentalverkstaden på KKV Monumental, Bragegatan 15 i Malmö

 Bild: "Tunnel Light". Målning på duk 4x3 meter. Från utställningen på Contemporary Yuannan Gallery, Kunning, Kina

Bild: "Tunnel Light". Målning på duk 4x3 meter. Från utställningen på Contemporary Yuannan Gallery, Kunning, Kina

Janeric Johansson (f. 1950 i Vetlanda) har varit bosatt i Malmö sedan 1969. Han debuterade som konstnär 1968. Han kallar sig själv autodidakt och blandar måleri, teckning och skulpturala element i sitt konstnärskap. Sedan 1993 har han arbetat på galvaniserad plåt som han klipper till och bockar på kollektivverkstaden i Malmö. Tredimensionella målningar som förändrar sig upp till fem gånger när man rör sig i rummet.

Sedan 1980 har han mestadels ställt ut i utlandet och ofta hamnat i länder som varit inne i en brytningsperiod och där hans målningar gripit in i landets situation. Länder som Israel, Tunisien, DDR, Lettland, Ryssland, Nord-Irland, och de senaste 19 åren i Kina. Han kommer att berätta om hur det är att vara svensk konstnär i Kina, men också om hur det var att vara direkt involverad med sin konst i frihetskampen i Baltikum när det fortfarande var Sovjetunionen. Välkomna att ta del av ett konstnärsskap som gått lite utanför de gängse vägarna. 

Föredraget är öppet för allmänheten så bjud gärna med en vän eller kollega. Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg. Välkomna!