Hela konsthistorien på 60 minuter med Leif Holmstrand

Välkommen till den fjärde föreläsningen i Konstitutets serie Hela konsthistorien på 60 minuter med Leif Holmstrand, konstnär, musiker och författare.  

Konsthistorisk kanon är under omtolkning och andra konsthistorier - tidigare ohörda röster från det förflutna - framträder. I föreläsningsserien Hela konsthistorien på 60 minuter har Konstitutet bjudit in ett antal konstvetare att tala ingående om ett konstnärskap, en genre eller en epok som tidigare tillhört det gömda, glömda eller fördömda. Deras uppgift: att hela konsthistorien på 60 minuter.

Leif Holmstrand guidar oss genom en alternativ konsthistoria, en pervers, skadad, snäll, arg, glad, inte så straight. Det blir sicksackresor som broderar associativa kartbilder och inte alls en tidslinje. Leif Holmstrand (1972-) är författare, konstnär och musiker, aktuell med textsamlingen "Instruktioner" på förlaget Anti, och utställningen "Cardio Cage" på Galleri Thomas Wallner.

När: 29 november k. 18–20. Insläpp från 17:30
Var: Konstitutets lokaler på KKV Monunmental, Bragegatan 15 i Malmö.
Vem: Öppet för alla med intresse inom bildkonst. 
Pris: 30 kronor. Betala med swish, kontant eller faktura. Förskottsbetalning garanterar plats på föreläsningen. 
Anmäla genom att mejla oss på bokning@konstitutet.se

Föreläsningen kommer att spelas in och publiceras som podcast på Konstitutets hemsida. 

 Foto: Petter Pettersson

Foto: Petter Pettersson