Malmö Textiltryck bjuder anordnar kurs i textiltryck

Kursen är öppen för Dig som vill lära dig grunderna i textiltryck.

Vi vänder oss till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Har du tryckt en del tidigare, finns det möjlighet att repetera dina kunskaper och komma igång igen. Du får insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du bäst förbereder dina mönster för tryck. Vi framställer tryckschabloner för fortsatt eget arbete under helgen. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablontillverkning. Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med tryck. Vi lär oss att skära schabloner i folie, tillverka fotoschabloner, vilka material som lämpar sig för tryck, färg och materialkunskap, tryckförberedelser på tryckbordet och provtryck.

Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i textiltryck och arbeta med tryck i mindre skala.

Tid: Fredag kväll - lördag och söndag den 5,6 och 7/4- 2019.
Plats: KKV-Textiltrycks Malmö, Korsgatan 6. Kostnad: 2995:-
Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

Linnéa Jahn