Posts in Dokumentation
DOK: Offkonst II 2015

Den 20 maj samlades ett 50-tal personer på Skissernas Museum i Lund för att ta del av det andra tillfället i Konstitutets seminarieserie Offkonst, som den här gången samarrangerades med Skissernas Museum. Moderator och samtalsledare var Maria Lantz och deltagarna: Tamara De Laval, Conny Blom och Anna Brag.

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Ragna Berlin Konstpool 2015

Den 23 april höll Ragna Berlin föredrag på Konstitutet om Konstpool som ska underlätta för såväl konstnärer som beställare och effektivisera processer som rör alla former av ansökningar och utlysningar, såsom beställd konst, utbildningar, stipendier, utställningar, residencies etc.

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Kulturnämnden på Konstitutet 2015

Den 12 mars stod Konstitutet värd för Region Skånes kulturnämnds sammanträde och temadag Bildkonst och form: Konstnärlig praktik och produktion. Samtliga kollektivverkstäder presenterades samt Konstitutet, KHVC, Bästa Biennalen och Lilith Perfomance Studio. På bilden presenterar Kristian Körner Konstitutets verksamhet.

Read More
Dokumentationmarika
DOK: KUR-besök 2015

Den 18 februari stod Konstitutet värd för ett besök från Kulturrådet med Kultur Skåne och hela KKV-nätverket på plats. Presentationer av respektive verksamhet, rundvandring och samtal om t ex kultursamverkansmodellen, internationella samarbeten, ersättningar enligt MU-avtal och samverkan mellan konstnärliga produktionsresurser och det publika.

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Liveröd om KPK2 2014

En av deltagarna Majlis Agbeck skriver: "Mycket intressant och upplyftande att diskutera fel och brister i sin verksamhet. Att träffas och tala med enbart kolleger, kändes väldigt skönt och befriande. Gruppen kändes lagom stor, alla fick 'plats' ... Hoppas på fler KPK, det finns mycket att samtala kring." Kicka på "Mer information" för en kort rapport av Jonas Liveröd.

Read More
Dokumentation, KPKmarika
DOK: Offkonst I: Fasta och temporära rum 2014

"Fasta och temporära rum - ett seminarium om offentlig konst" ägde rum på STPLN i Malmö den 12/11-2014. Medverkande: Axel Lieber, Kerstin Bergendal, Gylleboverket, Ann Magnusson. Moderator: Milou Allerholm. Seminarie-DJ: Jenny Grönwall. Klicka på "Mer information" för Minnesanteckningar och dokumentation från dagen.

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Offkonst I, Tack alla seminariedeltagare

Nu! Så här två dagar senare vill vi säga tack till alla er som kom och förvandlade onsdagen på till ett så trevligt och givande seminarium. Tack också Region Skåne och Kulturrådet, utan vilka ett sånt här initiativ inte blivit av alls. Inom kort skickar vi ut en snabbesvarad enkät, som vi hoppas att de flesta av er får en stund över att svara på. Ni får hemskt gärna även höra av er direkt till: info@konstitutet.se eller på FB med synpunkter, positiv eller negativ kritik. Trevlig helg önskar Konstitutet.

Read More
DOK: BB konstnärsträffar 2014

Under 2014 samarbetade Konstitutet och Moderna Museet i "Bästa Biennalen" genom att gemensamt arrangera fyra konstnärsträffar med olika teman på olika platser i Skåne. Syftet var att starta en dialog kring konst för barn och unga ur ett konstnärligt perspektiv för ett nytt grepp om samtidskonst och förmedling. Klicka nedan för mer om Konstitutets träff på Grand .

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Om kulturdebatten 2014

"Vi måste ändra synsätt på kulturen, placera den högre på agendan och se den som en nödvändig del av samhällsutvecklingen. Det var ett återkommande budskap som förmedlades av politikerna under Konstitutets Kulturdebatt den 23/8 på KKV Monumental i Malmö." En sammanfattning av kulturdebatten inför valet 2014:

Read More
Dokumentationmarika
DOK: Besök från Fabrikken

Så här såg det ut när Konstitutet välkomnade fint besök från en av våra systerverkstäder - Fabrikken i Köpenhamn. Vid besöket i Malmö gjordes en rundtur till samtliga kollektivverkstäder i Malmö, Media, Monumental, Grafik och Textil.

Read More
Arkiv, Dokumentationmarika
DOK: (2013) Tack för i år, det var kul!

2013 var ett spännande år för Konstitutet, vi har levererat en del av allt det vi vill erbjuda bild och formkonstnärer i Sveriges södra region, 2014 kommer det mer! Se vad vi gjort i ARKIVET

Konstitutet startade sin offentliga verksamhet 2013 med buller och bång och ett stort öppningsparty på gallerinatten 28 september. Mötesplats, Mingel, Bar, världens första Konst- och Design Talk Show och prominent besök av VED som ljudsatte kvällen.

2014 kommer Konstitutet fortsätta att bygga upp verksamheten med kurser, föreläsningar och ett offkonst seminarium. Följ oss på webben, i januari har vi ett mer detaljerat program!

Här är ett minne från gallerinatten 2013. Världens första design- och konst talk show med Dennis Dahlquist, Petra Lilja och Konstitutet.

Foto: Mårten Hård

Konstitutet talkshow trailer from Konstitutet on Vimeo.

Ha en skön jul- och nyårshelg så hörs vi 2014, önskar KONSTITUTET

Read More
Arkiv, Dokumentationmarika